perjantai 2. lokakuuta 2015

Propagandaa kerrostalon kellarissa

Perjantai oli viimeinen kokonainen lomapäivä ja myös vapaapäivä! Kyllä me sekin ohjelmoitiin Timon, Raijan ja Pian kanssa, että ei nyt ihan lorvailuksi mennyt. Klo 9 treffit aulassa ja metroon. Nyt jo ihan ammattilaisina lippuautomaatille ja porteista läpi sujuvammin kuin itse kiinalaiset. Täällä metrokortit on ihania! Me saatiin kaikki erilaiset. Harmi kun ne pitää työntää sinne myllyyn, että pääsee ulos. Muuten olisivat hyvää kirjanmerkkiainesta.

Metrolla mentiin tois puol jokkee eli Pudongille. Sinne mihin korkeimmat pilvenpiirtäjät on rakennettu. Ja jos ei eilen aammusta ollut ihmisiä liikkeellä, niin tänään OLI. Koko Shanghai oli siellä Pudongilla. Ei tullut mieleenkään jonottaa mihinkään näköalatasanteelle. Taisteltiin tiemme ulos metrosta ja tien yläpuolelle rakennetulle pyöreälle kävelysillalle. Voi sitä kiinalaisten ja selfietikkujen määrää.

Käytiin kävelemässä rantabulevardilla ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Me tilattiin just tällainen sää. Rannalla oli välillä aivan karmea haju ja me luultiin, että se tuli rantamudasta. Selvisi kuitenkin, että se tuli grillilokojuista, joissa grillattiin jotain juuston näköistä. Kuka sellaista voi syödä? Olen kuullut että durian niminen hedelmä haisee niin pahalta, että esim. Singaporessa sitä ei saa viedä metroon, mutta näyttääkö se juustolta? Voiko sitä grillata??
Käytiin vielä 10-kerroksisessa ostoskeskuksessa lähinnä ihmettelemässä. Petri osti pari t-paitaa E-liikkeen alennusmyynnistä. Tosi eksoottista. Syötiin todella paikallisesti Burger Kingissä. Sitä varten voi tulla Kiinasn asti. On kokeiltu. Kun kerran Nupulle tuli luvattua, niin etsittiin Propaganda Poster Art Centre eli propagandajulistemuseo ja kauppa samassa yhteydessä. Museo oli hieman erikoisessa paikassa eli kerrostalojen keskellä, yhden talon kellarissa! Porttivahti arvasi kysyvästä ilmeestä mitä etsitään ja iski käyntikortit käteen. Kyllä se sieltä löytyi. Kolme huonetta täynnä julisteita ja pieni kauppa. Ei yhtään kiinalaista asiakasta. Ei voi kertoa ostettiinko mitään, kun jos Nuppu erehtyy tänne blogiin.

Illalla käytiin jäähyväisillallisella kaikki 11 ja Taisto. Kiinalaista mättöä kiskottiin pyörivästä pöydästä, tarjolla oli mm. ankan kieltä. Mun silmääni siinä oli jänteitä ja pieni nuppineulanpään kokoinen liha. En syönyt. Muuten OK. Vähän oli jo haikea tunnelma...

Illan päätti akrobattiesitys, jolta en odottanut oikein mitään mutta se yllätti. Positiivisesti. Lopussa oli surmanajajia metallihäkissä = pallossa. Siinä vaiheessa, kun oli 5 miestä moottoripyörineen sisällä päristelemässä, ajattelin että tässä ei hyvin käy. Kun sinne änkesi kerralla vielä kolme miestä LISÄÄ, niin sydän melkein pysähtyi. Mutta niin ne vaan siellä suhasivat, vaikka pallo oli halkaisijaltaan arviolta 6 metriä. Petrin arvio eli melko luotettava.Nyt pitäisi mennä pakkaamaan, herätys klo 5.00. Tappelin ensin lähtöselvityksen kanssa, kun hotellin wifi on ihan PASKA! Marssin conciergen (vai mikä heppu se on) koneelle, mutta eipä se yhtään sen nopeampi ollut. Sanoin kylmän viileästi "Thank you. I will write a letter to your manager". Poika oli ihan onnessaan! Toivoo varmaan itsekin parempaa nettiyhteyttä.



2 kommenttia:

  1. Voi että, teillä on ollut ihan mahtava reissu taas kerran! Kiitos, että jaksat kirjoittaa tätä blogia. Ihan kuin olisi taas itsekin ollut matkalla. Turvallista kotimatkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kun jaksat kommentoida! Just tultiin Suomeen!

      Poista