sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Riisiterassit - onko tämä totta ollenkaan?

Tänään vaihdettiin taas maisemaa. Lennettiin Xianista Guiliniin, lähelle Vietnamin rajaa. Lento kesti vajaat pari tuntia ja siinä ajassa tarjoiltiin lounas - riisiä ja kanaa. Toiminta oli tehokasta, tiskat kerättiin 5 minuuttia siitä, kun ruoka tuotiin. Ei maistunut kyllä hongalle eikä haavalle.
Guilinista mentiin bussilla Longjiin. Täällä maisema on todella vehreää.. Matkalla pieniä kyliä tien varressa, yhteisvessoja ja pomelon myyjiä. Tiedättehän ne lapsen pään kokoiset hedelmät. Ei ostettu, kun ei vauhdista oikein voi ostaa edes tälläinen nopeahko ihminen. Bussista siirryttiin vielä shuttlebussiin, siitä jalkaisin mäkeä ylös ja 900 porrasta hotellille. Yllättävän  mukavasti meni. Petri oli kantajana, niin ei tarvinnut kantajalle maksaa. Päivän taksa olisi ollut 40 yuan per laukku, 250 yuan per koko ihminen. Matkatavaroista sen verran, että meillä on muutenkin niin vähän matkatavaroita, että aiheutamme hämmennystä kanssamatkustajille, oppaalle ja hotellipojille. Me ollaan ainoita, joilla pn vaan yksi yhteinen laukku - ja sekin porukan pienin. Tänä aamuna laukkupoika pimputti sitkeästi huoneemme oveen ja tinkasi "Just one bag?" No joo JUST ONE. Tänne Longjiin otettiin pelkkä reppu, matkalukun pitäisi odottaa Guilinin hotellissa.
Ja katsokaapas millainen huone saatiin Zhencher Hot springs hotellista. Kyllä kannatti patikoida. Vaelluskenkinä muuten entiseen tapaan Converset. Hyvin toimi. Huoneessa ihmetyttää se, että kuka idiootti haluaa peittää upean maiseman telkkarilla?  Tekisi mieli heittää mäkeen koko toosa. Helposti varmaan lentäisi, koska ikkunaseinä vaikuttaa olevan aika heppoista tekoa, Ei paljon nojata kannata.
Iltapäivällä käytiin vielä vuoren päällä näköalapaikalla ja nähtiin joka puolelle levittäytyvät terassiviljelmät. UPEETA!!! Nyt ei riitä sanat... Riisi alkaa olla kokolailla valmista korjattavaksi. Seuraavilla Tema-matkalaisilla lokakuussa on pelkät sänget pelloilla. Ollaan siis just oikeaan aikaan täällä. Sänki sopii paremmin leukaan kuin peltoon. Huomenna klo 7 aamupalalle, hetkeksi räpsiin kuvia ja bussilla Guiliniin. Ihana että sain tämän kokea.




2 kommenttia: