tiistai 29. syyskuuta 2015

Risteilyllä

Sheratonin aamupala oli painajaismainen. Pääleppäin kaikki näytti hienolta, mutta... Satoja ihmisiä sillit suolassa, kaikkea jonotettiin, myös sisäänpääsyä. Periaatteessa valikoima oli runsas, mutta lähes kaikki oli loppu. Meteli on korviahuumaava ja kaiken kruununa joku mies pimputti pianoa. Aamupalalla! Olisivat senkin laittaneet täyttään jugurttihyllyä. Viiden tähden hotellit ei vaan sovi mulle.
Aamupalan jälkeen mentiin jokirantaan katsomaan kuinka kaupunki herää. Mummoja oli jo aamuvoimisteluissaan ja Li-joessa oli kymmeniä uimareita. Vesi ei kyllä näyttänyt erityisen puhtaalta. En ehkä itse uisi. Täällä moni vanhempi ihminen ui poiju köytettynä vyötärölleen. Kätevää.
Päivän ohjelmassa oli risteily Li-joella. Mukaan saatiin aivan ihanat lounasboksit! Sisältö ei vastannut aivan ulkonäköä, mutta tässä tapauksessa se ei haitannut yhtään. Ja mitä ihmeellistä oli Li-joessa? No siinä oli ympärillä karstivuoria eli vähän kuin sokeritoppia, eri muotoisia, eri korkuisia. Vähän ne James Bond saaret Thaimaassa. Tämä kansallismaisema on ikuistettu 20 yuanin seteliin. Rannalla vesipuhvelit tonki ruokaa ja ankat kaakattivat. Ihan kiva. Risteily päättyi johonkin turistirysään, ei jäänyt edes kaupungin nimi mieleen. Ei haittaa, ei tarvi mennä toista kertaa. Kaupunkiin jäi shoppaailuaikaa ennen hotelliin paluuta ja käytettiin se istumalla saksalaisessa beer gardenissa. 
Illalla jatkettiin samaa teemaa, kun käytiin irkkupubissa syömässä pizzat. Vaihteluna kiinalaiseen täytti vallan mainiosti tehtävänsä. Käytiin vielä siemaiseen mojitot hotellia vastapäätä olevassan  baarissa. Samalla murehdittiin sitä, että hotellit hinnoittelevat baarinsa niin pihalle, ettei niissä yhtäään nuukempi viitsi käydä. Saa Sheratonkin pitää  baarinsa. Nyt vielä vähän pakkaamista ja huomenna matkan viimeiseen kohteesen eli Shanghaihin. Saa nähdä miten Kiinan kansallispäivä 1.10 vaikuttaa reissusuunnitelmiin. Täällä se on iso juhla ja kansallinen vapaapäivä. Päästään bileisiin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti