keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Shanghain valot

Käytiin aamulenkillä hyvästelemässä Guilin. Puistoissa oli mummoja ja pappoja  aamujumpalla. Oli rytmikästä kimppajumppaa, jossa musiikki tuli isosta kaiuttimesta ja satavuotias mummo löi vielä lisää rytmiä marakasseilla. Oli rauhallista tai chitä, paritanssia ja kuntoilulaitteita. Tää olis mun maa! HEH HEH! Aamupalan jälkeen taas bussiin, lentoasemalle ja kohti Shanghaita. Tällä reissulla ei ainkaan ole vapaa-ajanongelmia. Aivotkin voi laittaa narikkaan. Kyllä Taisto kertoo mihin mennä ja mihin aikaan. Total relaxation!
Lento ei mennyt ihan niin kuin strömsöössä. Istuttiin koneessa kentällä pari tuntia, kun koneessa oli "mechanical problem". Tuli koettua sekin, että lentoateria (yllättäen kanaa ja riisiä) syötiin jo ennen koneen nousua! Mitään juomia ei ehditty tarjoileen, vaan juomat tuli vasta lennon aikana. Koneessa myös kuulutettiin, että kaikki jotka häiritsevät lentoa "tarttumalla exit-oviin, tupakoimalla koneessa" tms. tuomitaan Kiinan lakien mukaiseen rangastukseen. Ja sitten lueteltiin kymmenen eri lakia. Ei uskallettu sitten pistää tupakaksi.
Shanghaihin saavuttiin sitten kaksi tuntia myöhässä. Shanghaissa on asukkaita yli 20 miljoonaa ja keskusta-alueellakin asuu 9,5 miljoonaa. Siihen nähden liikenne oli yllättävän sujuvaa ja ilma puhdasta. Teitä oli rakennettu parhaimmillaan viiteen kertokseen. Kun loppuu maa, pitää rakentaa ylöspäin - sekä tiet että talot. Kentältä lähdettiin suoraan Shanghain rantakadulle Bundille. Ja kyllä siinä msisemassa oli nokialainen ihmeissään... Olisi ollut kyllä turkulainenkin.
Bund on joen rannan rantakatu, vähän niin kuin piiiiitkä terassikatu. Väkeä oli riittävästi, samoin poliiseja. Voihan täällä olla muulloinkin paljon poliiseja, mutta ei kai niitä nyt joka päivä sadoittain Bundilla parveile? Huomisella kansallispäiväll lienee osuutta asiaan. Bundia reunustaa kymmeniä historiallisia rakennuksia.Joen toisella puolella on uudempi Shanghai pilvenpiirtäjineen.
Päästiin iltaristeilylle joelle ja mentiin heti VIP-puolelle joka maksoi 30 yuania extraa (n. 4€). Siihen hintaan sai taitettavan muovituolin, tölkin olutta ja pussim sipsejä. Rahvaan ouolella olisi pitänyt seisoa koko risteilyn ajan. Eli vajaan tunnin. Kuka sellaista nyt jaksaisi. Hyvä diili. Risteily oli kyllä UPEA! Ihan parhaita tällä reissulla. Kuvat kertokoon edes jotain. 
Risteilyn jälkeen majoituttiin hotelliimme Equatorial Shanghaihin. Hyvää oli se, että huone on 19. kerroksessa, ikkunaa lähes koko seinä. Huonoa se, että Taiston kehuma baari oli kiinni, rahanvaihtoautomaatissa surkea kurssi ja ilmainen netti vaan aulassa. Törkeetä! Huoneeseen saisi netin maksamalla lähes 20€ päivässä. En todellakaan maksa. Pitää sitä nyt jotain periaatteita ihmiselllä olla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti